Reparatii asfalt

RHiNOPHALT – Conservare si Reparatii asfalt

RHiNOPHALT – extinde durata de exploatare a asfaltului


Odata cu trecerea timpului, asfaltul este supus degradarii in primul rand prin pierderea bitumului din structura, lucru datorat oxidarii bitumului si a actiunii altor agenti fizici si chimici (apa, sare, trafic etc.). Ca urmare, asfaltul devine mai rigid si mai fragil la trafic, fisureaza mai usor si mai mult, se formeaza gauri din ce in ce mai usor pana cand devine inutilizabil.

Impregnarea/pulverizarea la rece a stratului de asfalt cu o pelicula de RHiNOPHALT, reface in buna parte necesarul de bitum, readuce astfel asfaltul aproape de proprietatile initiale de utilizare, dar si reduce semnificativ patrunderea de apa si sare in stratul asfaltic si oxidarea bitumului.

Aplicatii RHiNOPHALT

Conservarea suprafeței de asfalt cu RHiNOPHALT® și protejarea pavajului, confera rezistenta crescuta a acestuia - solutia fiind este una dintre cele mai durabile si performante sisteme de întreținere a asfaltului disponibile. Prelungirea duratei de viață a stratului de suprafață cu până la 100% reduce costurile de intretinere si reparatii generale.

Toate categoriile de drumuri

Aplicarea rejuvenatorului de asfalt pe drumuri si autostrazi confera rezistenta mare la uzura, durata lunga de viata si exploatare a acestora

Parcari auto

Reparatia asfaltului in cazul parcarilor se poate face cu redarea rapida in utilizare a suprafetei rejuvenate

Aeroporturi civile sau militare

Cu RHiNOPHALT se prelungeste durata de viata a asfaltului si scad costurile de intretinerere

Piste de curse

Folosirea rejuvenatorului RHiNOPHALT la pistele de curse ofera costuri scazute de intretinere si reparatii generale a acestora

Beneficii RHiNOPHALT

De ce tratament conservativ pentru asfalt?

reparatii asfalt rejuvenare

Sigileaza microfisurile

Reduce penetrarea apei, sarurilor / contaminantilor

Creste rezistenta la uzura

Reduce consistent oxidarea bitumului

Reduce nevoia de interventie reactiva

Beneficii operationale & de mediu

se prelungeste durata de viata a asfaltului si scad costurile de intretinerere

RHiNOPHALT încetinește procesul de îmbătrânire a suprafeței de asfalt tratate și, prin aceasta, prelungește durata de viață a asfaltului

E demonstrata dublarea duratei de viață pentru jumătate din cost, comparativ cu refacerea suprafetei . Studiile de caz au demonstrat costuri reduse pe întreaga durată de viață, realizând o reducere de până la 30% a costurilor de întreținere și o reducere de 40% a intervențiilor neplanificate

redarea rapida in utilizare a suprafetei rejuvenate

reduce aparitia fisurilor

fara costuri suplimentare de frezare si evacuare a asfaltului existent

creste siguranta traficului, scad accidentele

reducerea blocajelor si a costurillor pentru beneficiar

creste siguranta si starea de bine a personalului

scad costurile de exploatare si intretinere pe termen mediu si lung

creste siguranta si starea de bine a personalului

scade uzura utilajelor, creste productivitatea utilajelor si a angajatilor

costuri scazute de intretinere si reparatii generale

Reduce cererea de întreținere reactivă, se formeaza mult mai puține gropi

Îmbunătățește starea asfaltului fără modificări ale caracteristicilor suprafeței (aderență, textură și zgomot)

Oferă 94% economii de CO2 în comparație cu refacerea rutieră convențională.

Avantaje RHiNOPHALT

Care sunt avantajele repararii asfaltului?

rezistenta mare la uzura, durata lunga de viata si exploatare

pastreaza cotele/inaltimea asfaltului existent

reface partial structura si proprietatile asfaltului vechi

scade permeabilitatea la apa si la alte substante chimice

pastreaza/fixeaza agregatele in structura asfaltului

Rejuvenare asfalt

Caracteristici RHiNOPHALT

De ce e util RHiNOPHALT?

timp scurt de imobilizare a suprafetei de asfalt (1 – 2 ore)

strat subtire de acoperire a asfaltului degradat (1 – 2 mm)

RHiNOPHALT patrunde aproximativ 32 mm in structura asfaltului existent, prin microfisuri de pana la 2 mm realizand sigilarea acestora

asternere si uscare rapide

Cere oferta

Vrei sa fii sigur ca alegi cea mai buna solutie? Contacteaza-ne acum si discuta gratuit cu unul dintre specialistii nostri!

Suna-ne acum

Contacteaza-ne pentru mai multe informatii

CONSERVAREA SI REJUVENAREA ASFALTULUI


RHiNOPHALT® este un produs al ASI Solutions Ltd., are acreditare BBA HAPAS si marcaj UKCA/CE, conservant penetrant aplicat prin pulverizare la rece, pe baza de Gilsonite. Pana in prezent, peste 25 milioane de mp de drumuri, parcari si aeroporturi au fost tratati cu RHiNOPHALT, atat in UK cat si in intreaga lume.

RHiNOPHALT este cel mai bine utilizat ca o măsură preventivă de întreținere sau de protecție ca parte a unei strategii de gestionare a cailor rutiere asfaltate pe termen lung, prelungind durata de viață a suprafeței asfaltului și întârziind semnificativ nevoia de întreținere reactivă și reafacere cu până la 7 ani pe aplicație.

RHiNOPHALT poate fi aplicat noaptea și necesită o singură vizită la fața locului și nici o îngrijire ulterioară. Ar trebui aplicat pe zone care sunt încă în stare rezonabilă, de obicei cu 2 ani înainte de a fi necesară întreținerea reactivă. De exemplu, dacă, pe baza cunoștințelor locale, SMA începe să prezinte defecte după 10 ani, atunci cel mai bine este să tratați până în anul 8.

CUM ACTIONEAZA RHiNOPHALT


RHiNOPHALT se aplică înainte ca defectele să devină vizibil evidente. Pătrunde suprafața asfaltului prin microfisuri și interconecteaza golurilor pentru a forma o etanșare dură, menținând apa afară și încetinind procesul de îmbătrânire - menținând asfaltul în stare bună mai mult timp.

RHiNOPHALT conține Utah Gilsonite, care este un bitum natural și antioxidant, care s-a dovedit că încetinește rata de deteriorare prin minimizarea factorilor care determină oxidarea și evaporarea componentei bitum, vitala dealtfel, prelungind astfel durata de viață a suprafeței asfaltului

Creste retinerea agregatelor in covorului asfaltic

Mai rezistent la uzură decât bitumul nou

Previne deteriorarile suplimentare ale suprafetei asfaltului

Testarea pe carote de SMA tratate, utilizând scanare CT cu raze X a arătat porozitatea în jumătatea superioară a caii de rulare este redusa cu până la 35% fără a afecta negativ textura suprafeței. Aceasta înseamnă o cale de rulare cu 7% goluri in situ poate fi redus la 5%, ceea ce se consideră că încetinește semnificativ procesul de îmbătrânire.

Testarea pe carote de SMA tratate, utilizând scanare CT cu raze X a arătat porozitatea în jumătatea superioară a caii de rulare este redusa cu până la 35% fără a afecta negativ textura suprafeței. Aceasta înseamnă o cale de rulare cu 7% goluri in situ poate fi redus la 5%, ceea ce se consideră că încetinește semnificativ procesul de îmbătrânire.

Scanare CT cu raze X a unui nucleu SMA care arată penetrarea RHiNOPHALT creând o reducere a porozității. Adâncimea de penetrare pe această probă de bază este> 30mm.

SIGILEAZA & PROTEJEAZA


În timp, pe măsură ce asfaltul îmbătrânește, se formează micro-fisuri în cadrul platformei de asfalt, permițând apei și oxigenului să pătrundă, ceea ce creste rata de deteriorare prin slăbirea legăturii agregate-bitum.

Tratamentul cu RHiNOPHALT sigilează suprafața asfaltului și minimizează pătrunderea apei în asfalt, care ar avea loc de obicei fără un tratament conservant.

Măsurătorile de conductivitate hidraulică luate din zonele de amplasament unde a fost aplicat, arată o reducere semnificativă a permeabilității pentru suprafețele tratate cu RHiNOPHALT comparativ cu secțiunile de control netratate. O reducere semnificativă a conductivității hidraulice poate fi demonstrată pe locurile tratate la mulți ani după aplicare.

Alte studii de laborator efectuate cu Vinci, folosind teste de permeabilitate la apă, au arătat că intrarea apei în asfalt este redusă cu până la 87% în urma unui tratament cu RHiNOPHALT.

APLICARE

RHiNOPHALT aplica prin pulverizare si poate fi aplicat pe timp de zi sau noaptea, ceea ce se potriveste bine cu programul de întreținere/lucru. Timpul de întărire rapidă înseamnă că liniile de marcaje rutiere pot fi aplicate în aceeași fereastră de lucru. Tratamentul nu adaugă greutate structurii drumului și nu ridică înălțimea profilului suprafeței.

Textura suprafeței este menținută

Tratamentul cu RHiNOPHALT
Exemple
Permeabilitate apa

ASFALT NETRATAT

8.58

ASFALT TRATAT

1.14

Ultimele noastre proiecte:


Reparatii asfalt Cluj - Rinophalt
Reparatii si conservare asfalt Titu – RHiNOPHALT
Reparatii asfalt Bucuresti - RinoPhalt
Reparatii si conservare asfalt Bacau – RHiNOPHALT
Reparatii si conservare asfalt Titu - RHiNOPHALT
RHiNOPHALT – Reparatii asfalt Titu
  • 1
  • 2